SKIL

A generic image

Forta motrica din spatele SKIL a fost dintotdeauna inovatia, incepand cu inventarea primei masini electrice portabile portabile in 1924. Aceasta inovatie a dus rapid la dezvoltarea modelului SKISLAW 77, care a schimbat piata constructiilor pentru totdeauna. SKIL a extins apoi instrumentele profesionale pentru a oferi o gama completa de unelte electrice care ar putea gestiona aproape orice sarcina DIY. Reputatia SKIL pentru inovare a continuat cu alte primiere, cum ar fi inventarea primei masini de gaurit fara fir si a primei surubelnite cu acumulatori.

 

Cum a început totul...

1921

Totul a început în anul 1921, când inventatorul Edmond Michel stătea într-un câmp de trestie de zahăr. Acolo, acesta a văzut muncitorii care foloseau macete pentru a-şi croi cu mâinile calea prin trestia deasă de zahăr. Era o sarcină dificilă şi istovitoare. Văzând acestea, Michel s-a gândit că trebuie să existe o cale mai simplă. Iar acel gând a dus mai târziu la naşterea companiei Skil.

Mai târziu, el a creat, în acest atelier de lucru din New Orleans, o macetă mecanică. Însă pentru a pune această idee în practică, a înţeles că lama ar trebui ca, într-un fel, să se rotească. Curând, a început să lucreze la îmbunătăţirea primei sale idei, iar în 1923 crease primul ferăstrău electric de mână din lume. Invenţia lui a apărut într-un scurt articol de prezentare într-un ziar din New Orleans.

Joseph W. Sullivan, dezvoltator în agricultură, a citit acest articol în timp ce călătorea de la Minneapolis la Florida. Acestuia i s-a părut o idee extraordinară, aşa că a mers direct în New Orleans pentru a da de urma lui Edmond Michel.

1924

După mai multe îmbunătăţiri ale ferăstrăului de mână electric, în 1924 Edmond Michel şi Joseph W. Sullivan au înfiinţat compania Michel Electric Handsaw . Aceştia au denumit ferăstrăul revoluţionar „Skilsaw”.

1926

Edmond Michel a vrut să facă în continuare ceea ce îi plăcea cel mai mult: să inventeze lucruri. Aşa că a părăsit compania în 1926. În acelaşi an, numele companiei s-a schimbat din „The Michel Electric Handsaw” în „SKILSAW Incorporated”. Iar până la sfârşitul anului fuseseră fabricate 2000 de ferăstraie circulare.

1928

Anul acesta s-a folosit pentru prima oară aluminiul turnat în producţia de unelte electrice. Skil a deschis calea utilizării aluminiului, care a făcut uneltele mai uşoare şi mai rezistente. În acelaşi timp s-a realizat şi un număr de îmbunătăţiri privind siguranţa. Primul ferăstrău electric circular portabil, modelul „E”, a fost creat în 1928.

1934

După ani întregi în care au vândut numai ferăstraie electrice circulare, Skil a lansat în 1934 primele maşini electrice de găurit.

1936

În 1936, Skil a iniţiat un proiect de pensii şi asigurări private pentru angajaţii săi. Această evoluţie era una extreme de progresistă la acel moment, când locurile de muncă erau puţine, iar companiile nu ofereau angajaţilor niciun beneficiu suplimentar.

1937

Modelul „77” de ferăstrău circular, devenit produsul Skil de referinţă, a fost realizat pentru prima oară în 1937. Această unealtă era rezistentă şi fiabilă, impunând în scurt timp un standard în industrie. Furnizorii l-au numit cel mai bun ferăstrău electric portabil disponibil la acel timp.

1947

Gama Skil a fost în continuare îmbunătăţită cu produse precum şurubelniţe electrice, chei cu percuţie, maşini de găurit electrice şi ciocane, maşini de şlefuit, maşini de tuns gardul viu, diverse tipuri de ferăstraie circulare şi o gamă largă de accesorii!

1952

Numele companiei a fost schimbat din „SKILSAW Incorporated” în „Skil Corporation”, reflectând diversitatea produselor şi sutele de modele pe care le realizează. Numele „SKILSAW” a fost înregistrat ca marcă comercială a companiei.

1961

Datorită performanţei pozitive de export, Skil a decis să-şi înfiinţeze propria organizaţie în Europa; astfel a apărut, în 1961, Skil Nederland N.V. în Breda (Olanda). John W. Sullivan, nepotul fondatorului Joseph Sullivan, a fost numit director general. Până la finalul acelui an, Skil îşi extinsese activităţile, deschizând numeroase birouri în întreaga Europă. Locaţia centrală din Breda a devenit biroul central European, servind întreaga piaţă continentală.

1966

Bolton Sullivan, fiul co-fondatorului Joseph Sullivan, a vizitat biroul central Skil din Breda. În anul 1966 a fost produsă unealta Skil cu numărul 1 milion.

1996

In 1996, compania Skil a fost cumpărată de Robert Bosch GmbH.

2008

Skil Europa îşi lansează gama „ Skil Masters”. Acest lucru a însemnat că, pe lângă produsele sale de bricolaj, Skil Europa oferea acum şi o gamă de unelte pentru utilizatori profesionişti.

2011

Au fost reintroduse în Europa uneltele de grădinărit Skil. Întreaga gamă de produse de grădinărit dispune de sistemul unic Skil de depozitare facilă, pentru o depozitare comodă, cu economisire de spaţiu, a uneltelor.

2017

În 2017, marca Skil a fost achiziţionată de Chervon (HK) Ltd. Misiunea Chervon este de a crea permanent produse inovatoare, ceea ce se potriveşte perfect cu obiectivul Skil de a dezvolta produse inteligente, convenabile şi uşor de utilizat.

Fiecare produs SKIL este rezultatul unei cercetari extinse a utilizatorilor finali, a introducerii consumatorilor, a designului asistat de calculator si a testelor riguroase, atat in ​​laboratoarele noastre, cat si cu personalul din intreaga lume.


Ai vazut ...

Speciale  [mai multe]

(image for) Bucsa, 3610501500
Bucsa, 3610501500
62,00 Lei  30,00 Lei
Salvați: 52% ↓
(image for) Bucsa 18x22x23,5mm, 1610300060
Bucsa 18x22x23,5mm, 1610300060
21,00 Lei  15,00 Lei
Salvați: 29% ↓

Cine e online

In prezent exista 35 vizitatori activ(i).
Adresa dvs. IP este: 3.238.112.198
Copyright © 2024 BRIO-BIT SRL. Bazat pe Zen Cart

Brio-Bit piese de schimb originale pentru scule electrice de mana Bosch, Skil, Makita

1 / 8
>>><<<<
2 / 8
Statoare
3 / 8
Perii
4 / 8
Electrice
5 / 8
Roti
6 / 8
Pistoane
7 / 8
Piese de schimb
8 / 8
Rotoare